torstai 12. kesäkuuta 2014

Vauvalle murua rinnan alle

Mutta miten, imetys vai korvike? Tämä aihe nyt ei enää niin hirveästi ole itselleni ajankohtainen, tyttö kun harjoittelee jo normimaidon juomista nokkamukista. Mutta raskausaikana jo lueskelin netin palstoilla näistä asioista ja aika karua oli huomata millaista loanheittoa oli puolin ja toisin. Korviketta antavat leimattiin ilman mitään muttia huonoiksi äideiksi. Imettäviä nimiteltiin "imetysnatseiksi". Miksi? Eikö se olekkaan tärkeintä että vauva saa tarpeeksi ravintoa ja kasvaa sillä, oli se sitten äidinmaitoa tai korviketta?

Korviketta antavia syyllistetään usein siitä, että vauva ei saa läheisyyttä tarpeeksi. Omasta mielestäni imetys ei ole ainoa tapa antaa läheisyyttä, pulloruokinta kun ei automaattisesti tarkoita että vauva sitteriin ja pullo suuhun. Läheisyyttä voi harjoittaa myös monella muulla tavalla.

Imetyksestä taas nousee mieleen miten julkisesti imettäminen ja taaperoimetys ovat tabuja. Toki ymmärrän että se on häiritsevää jos äiti julkisella paikalla "esittelee" kannujaan, mutta useimmiten imetys tapahtuu harson tms. suojassa, eikä siinä ole mitään outoa. Luonnollinen asia, vauvan ruokailutilanne. No big deal.

Taaperoimetys tosin on juttu joka ei minulle ole auennut. N. 10kk iässä vauva saa alkaa totutella lehmänmaitoon ja n. 1v saa syödä samaa pöperöä kuin muu perhe. Miksi siis jatkaa imetystä? Haluaisin kuulla jonkun järkevämmän syyn kuin nämä "läheisyyttä ja ravinteita"- diipadaapat. Näitä kun vauvalle voi tarjota muussakin muodossa. Eli taaperoimettäjät hoi, nyt jotain ei-imetyskiihkoilevia vastauksia! Ehkä taas viisastun hiukan. 


 Mini-Kerttu, joka sai (saa) läheisyyttä muulloinkin kun ruokaillessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti